Cum să combați anxietatea și nervozitatea înainte de un interviu

 

Mulți solicitanți se tem de un interviu și se manifestă printr-o mare varietate de simptome fizice. Cele mai mari probleme nu apar din sentimentele reale de frică, ci din frica și din acțiunile de suprimare a sentimentelor în timpul interviului. Mâini transpirate, senzație de rău în stomac și obraji roșii - rareori te poți împotrivi senzației de neliniște interioară. Cel puțin, la propoziția „Spune-mi ceva despre tine”, ai vrea să părăsești camera cât mai repede posibil. Dar nervozitatea nu trebuie să fie exprimată vizual, deoarece, uneori propriile gânduri negative îți încurcă planurile.

Cum poți să îți menții calmul în aceste condiții și să poți da răspunsuri credibile la întrebările angajatorilor? Iată câteva sfaturi despre cum să reduci nervozitatea și frica de interviu, deși probabil că nu vei fi niciodată 100% neînfricat într-o situație atât de importantă.

O cunoaștere mai profundă nu numai că îl convinge pe managerul de resurse umane, dar te poate proteja și de frică și nervozitate în același timp. Îndepărtează nesiguranțele și lasă sentimentul că ai totul sub control și  garantat că acest lucru funcționează.

Exercițiile de respirație ajută la eliberarea tensiunii interioare. Cel mai bine este să respiri adânc înainte de conversație deoarece, acest lucru te relaxează. De altfel, acest lucru ajută și în situații acute. Stai vizavi de angajator și ți-ai uitat cuvintele? Un exercițiu de respirație te va aduce înapoi pe pământ.

Gândurile pozitive sunt cheia succesului. Gândește-te la ceva pozitiv. Gândurile pozitive înainte de interviu au, de asemenea, un efect pozitiv asupra dispoziției tale. Nu uita că fost deja invitat la interviu și aceasta este o oportunitate de care ar trebui să o profiți cu siguranță.