Cum sa fi un bun angajat


Conform unui studiu realizat de Institutul Ponemon din Statele Unite s-a demonstrat că femeile lucrează mai mult decât bărbații, iar productivitatea bărbaților este afectată atunci când în încăpere se află o femeie.
Pentru a ieși în evidență și a străluci în ochii șefului,  trebuie să te lupți, mai ales dacă îți dorești și un câștig substanțial. Iată câteva recomandări prin care poți impresiona:

1.    Fi punctual
Punctualitatea este punctul forte al unui angajat. Fi punctual pentru a lăsa o impresie bună. Ai multe de câștigat!

2.    Fă parte din echipă
Odată cu angajarea faci parte din colectivul de la locul de muncă.  Chiar dacă nu ești o persoană sociabilă, munca în echipă este mai productive. Învață să apreciezi clipele petrecute în prezența colegilor pentru un randament mai bun!

3.    Nu lăsa compania la greu
În fiecare companie există probabil și momente critice, în care probabil ai mai mult de lucru și trebuie să stai peste programul deja stabilit. Într-o situație de criză, încearcă să depui un efort in plus, vei fi apreciat și vei crește în ochii șefilor.

4.    Învață mereu ceva nou


Lumea este într-o continuă  dezvoltare, niciodată nu știi sufficient, tot timpul este loc de ceva nou, sau mai bine zis…niciodată nu le știm pe toate, însă e bine să perseverăm.  Calitatea muncii pe care o facem este direct proporțională cu informațiile și cunoștințele noastre. Dacă dai dovadă de interes și străduință, cu siguranță seful va aprecia asta!

5.    Stai departe de bârfe
Nu fi sursa bârfelor și nu contribui la dezvoltarea acestora. Este un factor important în dezvoltarea ta în echipă.

6.    Ascultă
Gradul de înțelepciune vine odată cu vârsta și cu experiențele prin care trecem. Învață să te oprești din vorbit și să asculți, poate ai multe de învățat….


Sper ca am fost destul de utili cu aceste sfaturi. Pune-le în aplicare și dă dovadă că ești un angajat bun!